İş Güvenliği Uzmanı Cv Örneği

  • 1.612 kez görüntülendi.
İş Güvenliği Uzmanı Cv Örneği

İş Güvenliği Uzmanı Cv Örneği

Hızlı büyüyen ve binlerce kişiye istihdam imkanı tanıyan İş Güvenliği Uzmanlığı, kazançlı olduğu kadar ağır mesuliyet gerektiren,risk olasılığı olan bir meslektir.

Taşıdığı tehlikeye göre az tehlikeli, tehlikeli ve ya aşırı tehlikeli şekilde tanımlanan sektörlerde vazife yapan İş Güvenliği Uzmanları; aslında yıllar arasında değişen üretim şekillerinin ve buna bağlı olarak artan risklerin bir taraf ürünüdür.

Tersaneler, maden ocakları, kimya endüstri ve daha nice riskli sanayi kollarında yaşanan oldukça çok can ve mal kayıpları, feci işçi ölümleri olmaktadır.

Bunun sonucunda;işi yalnızca iş emniyetini sağlamak ve ilgili kurumda yapılan bütün işlerin iş güvenliği kanunlarına göre gerçekleştirildiğini kontrol etmek olan uzmanların yetiştirilmesi ihtiyacı duyulmuştur.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı,gerekli düzenlemeleri yapar farklı eğitimler ve sınavlar sonrasında iş güvenliği uzmanları yetiştirmektedir. Yetiştirilen kişiler ihtiyaç duyulan sanayi kollarında istihdam edilmektedir.

Kimler İş Güvenliği Uzmanı olabilir?

Denetleme yapacakları işler konusunda bilgilerinin olması zorunluluğundan; iş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı olmak isteyen kişiler mühendis, mimar yada tekniker olarak üniversiteden mezun olmuş insanlar arasından seçilmektedir.

Böyle olmakla birlikte son senelerde daha da artan ihtiyaç ve uzmanlaşma gereksinimi nedeniyle bazı üniversitelerde iş Sağlığı ve Güvenliği bölümleri açılmıştır.

İş Güvenliği Uzmanı olmak için Yapılması Gerekenler?

Daha önce bahsedilmiş bölümlerden mezun olmuş kişiler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının belirlediği müfredat çerçevesinde eğitimlere katılmalıdır. Bu eğitimlerin en önemli şartı 220 saatten daha az olamamasıdır.

Bu eğitimlerin saati en az 220 saattir. 220 saatin en az 180 saatlik bölümü teorik, kalan en az 40 saatlik bölümü ise pratik eğitim olmaktadır.

Bu eğitimleri aldıktan sonra yine Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığının düzenlediği sınavlara katılırsınız. Geçer not aldığınızda C sınıfı iş Güvenliği Uzmanı belgesi ile kariyerinize başlamış olursunuz.

Bu sınıf risk durumuna göre az tehlikeli olarak tanımlanmış işlerde sizi yetkili yapan başlangıç  seviye bir belgedir. Böylece çalıştığınız işletmede  A ve B sınıfı belgeleri olanların sorumluluğunda bu işe devam edersiniz.

B sınıfı belgeyi almak için en az üç sene süreyle C sınıfı belgeyle sözleşmeli şekilde çalışmanız ve akabinde B sınıfı için yapılan sınavlara girerek geçerli not almanız gereklidir. B sınıfının İş güvenliği uzmanlığı belgesi tehlikeli olarak tanımlanan sınıftır.

Eğer A sınıfı iş güvenliği uzmanı olmak isterseniz. Bu sefer 4 yıl B sınıfı belge ile görev yaptıktan sonra sınavlara girip kazandığınızda A sınıfı iş Güvenliği Uzmanı olarak “çok tehlikeli” şekilde tanımlanmış olan alanlarda çalışabilirsiniz.

İş Güvenliği Uzmanı Cv Örneği

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ